Sött och gott i stugan
Gårdagen inbjöd till lite härlig bakning. Både kaka och bröd blev gjort. Jag har ju ett par gånger nu bakat solrosfröbröd och kände att jag ville testa på något nytt. Så det fick bli ett lingonbröd med bikarbonat. Älskar att det går så snabbt och smidigt och att slippa själva jäsningsprocessen och all knådning! Wünderbart!! Dock har jag för mig att jag någonstans läst att det inte är så nyttigt för kroppen med bikarbonatsbröd, att man inte får äta det för ofta/ för mycket. Får nog ta och nysta lite mer i det och återkomma med lite fakta.
Lingonbrödet blev iallafall jättefint och saftigt och härligt, men jag kunde ju inte helt överge mina älskade solrosfrön så det blev lite sånt i också. Mums!
Bakning | 2012-04-21 @ 20:16:21
Lingonbrödet blev iallafall jättefint och saftigt och härligt, men jag kunde ju inte helt överge mina älskade solrosfrön så det blev lite sånt i också. Mums!
Lingonbröd med bikarbonat
Men eftersom vi var bjudna hem till ett par vänner idag på fika så kände jag att det skulle bli gott med lite morotskaka också. Så den skjutsade jag in i ugnen igår, men gjorde glasyren idag. Hade hittat så fina bilder på det underbara internetet med spritsad glasyr, istället för bara utsmetat. Så sagt och gjort! Såg till så att glasyren blev lite extra stadig och sen var det bara att tuta och köra! Kul, inte allt för svårt och ett hyfsat resultat för att vara första försöket tycker jag nog allt.
Uppskattad blev den i alla fall. Och det är väl egentligen poängen.
Morotskaka med valnötter

Både ser och smakar ljuvligt kan lovas =)