Årets första tårta
Det var mycket nytt som skulle provas inför årets premiärtårta. Nya smaker, ny fondant och ny blomtillverkning. Jag har ju använt köpt sugerpaste till att täcka tårtor med förut, men så läste jag om marshmallowfondant som skulle vara ganska simpel att tillverka själv. Så det var jag ju tvungen att prova. Simpelt, nja. Kände mig nöjd ända till stunden jag skulle kavla ut den. Hade blivit mycket sockerkristaller i den som orsakade "prickar" och rev sönder mitt fina täcke :( Men smaken var god iallafall. Så jag får nog ge det en chans till tror jag.
Och dessa förbannade rosjävlar jag fått för mig att jag ska lära mig.... Jag testade och testade och testade, inte blev det ju bättre då jag hade grepp som en lam apa och tappade rosen i bordet hela tiden. Suck vad mycket jag måste öva på det. Hade väl någon lite vag förhoppning om att jag skulle vara ett underbarn i dekorationsverkstaden och lyckas perfekt direkt! Så var det inte, raka motsatsen faktiskt. Men det lär väl gå, någon gång.
Och ytterliggare en miss på tårtbaket var själva bottnen. Smeten kändes jättefin och den gräddades också jättefint. Men ute i den verkliga världen beslöt sig skiten för att falla ihop i mitten vilket orsakade problem när jag skulle dela upp den. Översta skivan blev som ett bildäck, med ett stort på hål i! Haha. Men vafan tänkte jag, det ska ju ändå bli bajs!
Det största plusset tror jag var att fyllningarna blev bra, bättre än bra faktiskt, jättebra. Goda som tusan! Weeeee!
Ska väl visa eländet också. (Men Thomas arbetskamrater tyckte iallafall den mycket god!)

Blåbärsmousse och vit ganache tårta

Bildäckslagret :)