En helg fylld av bröd!
Då bonusgrabben har haft övernattningsgäst hela helgen tänkte jag att jag skulle testa något lite lättare, utan frön och grovt mjöl. För man vet ju aldrig vad andra barn är vana att äta. Så det fick bli ett havrebröd med vetemjöl. Kände att jag inte helt kunde göra bara vitt bröd. Men det som är så tacksamt med havre är ju att det inte syns! Så grabbarna grus la ingen notis till att det fanns några lite mer nyttigheter i det :-) Och mannen och jag gillade det skarpt också. Så det får nog gärna bli en repris framöver.
Havrebröd
Men då jag ändå var lite varm i kläderna passade jag på att slänga ihop ett rågsiktsbröd med flingsalt. Jag upplevde att det var ganska svårt att få till degen bra. Men sedan så är ju jag också ganska värdelös på detta med jäsning, det känns liksom aldrig som det blir så speciellt bra. Och jag förstår inte riktigt vad jag gör för fel. Men jag antar att övning ger färdighet och jag tycker det är tok för roligt för att bara lägga av. Nygräddat var det tokgott (!) men när det fått svalna av, nja, inte min favorit tyvärr.
Rågsiktsbröd
Och så slutligen ett av mina favvos! Gjorde det första gången för ett par år sedan och sen dess har det blivit ett par omgångar. Otroligt tacksamt bikarbonatsbröd som passar guld till grillkvällar eller liknande. Dock har jag inte riktigt blivit nöjd med utseendet alla gånger, lite för platt och litet liksom. Så nu passade jag på att trixa lite med receptet, skopade i en tsk bakpulver och ökade på mjölmängden lite och nu tycker jag att det blev kanon!! Brödet skulle med som tilltugg på vårt valborgsmässofirande och det blev mycket uppskattat. Känns bra.
Olivbröd med rosmarin och flingsalt