Första brödbaket i Jämtland!
I tisdags kände jag att det var dags att plocka på mig mitt fina förkläde och mjöla ner bakbordet lite. Drog ihop ett par solrosbröd och några havretekakor. Mest så handlade det ju också om att "lära känna" denna ugn, med värme, avstånd och att inte glömma bort brödet när det väl står i ugnen! Hehe
Jag verkar ju ha en stor tendens att släppa taget om bakningen så fort jag stängt ugnsluckan om det. Ooops! Så också denna gång.... så första plåten solrosbröd och sedan första plåten tekakor blev lite mörkare än önskat, men goda ändå!
Blev otroligt sugen på skorpor, måste leta reda på något gott recept. Kardemumma är ju goding, men såg också något om salviaskorpor. Lät läckert.
Hur som. För ögonblicket är det faktiskt glutenfritt som dominerar i ugnen. Ett litet eget hopkokat matbröd. (Om jag kommer ihåg att plocka ut dom ur ugnen!)

Solrosbröd
