Första pajen i jämtland

Det här med olika ugnar kan ju vara lite knepigt ibland. Med själva gräddningstiden. Men med vår nya ugn så är nog problemet snarare att den känns väldigt liten på något sätt. Jag vet inte riktigt. Den känns så himla låg inuti, som att även det lägsta hacket hamnar för högt upp. Kanske bara känns så för att den här modellen är lite äldre än den vi hade i gamla lägenheten.
 
I min jakt efter rabarber så la jag faktiskt rabarber på lite rabarber i grannens övervuxna gräs. För när gräset står upp till midjan i höjd så känns det väl inte riktigt som att dom bryr sig allt för mycket om det. Dessutom så var dom inte hemma när maken gick över för att höra om vi kunde norpa några. Så vi gjorde slag i saken och grannen har då inte sagt ett ljud iallfall.
 
Det blev en smarrig rabarber och jordgubbspaj! Första jag gjort men definitivt inte den sista! Oj så god! Och vilken härlig färg sen också
 
 
Rabarber och jordgubbspaj
 
 
Ursäkta för att mina bilder ser så extremt tråkiga ut men jag bara inte orkar med photoshop! Därför får ni nöja er med mer "råa" bilder. För nu.
 
 
 
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Bakning | 2012-06-27 @ 19:58:29   

Nyplanterat

Denna dag har gått i trädgårdens tecken. Efter lite möda och besvär lyckades vi styra vår väg rakt in till en härlig handelsträdgård! Visserligen sa hon ( ägaren) att mycket redan var utplockat, men jag lyckades minnsann hitta lite smått och gott ändå! Sedan var det bara för maken att lätta lite på plånboken ;-)
 
Jag blev överlycklig när jag hittade mina älskade lavenderplantor (!) som tyvärr här uppe klassas som sommarblommor och inte klarar att övervintra. Men jag har läst lite andra goda nyheter om att det mot oddsen faktiskt kan gå, så jag tänker nog inte ge upp kampen så lätt, inte än iallafall.
 
Det blev också en trevlig stund på trädgårdstäppan med hela familjen involverad i planterandet, jordblandandet
och vattnandet. Till och med solen bestämde sig för att visa sitt ljuvliga anlete ett par timmar. 
 
 
Uteplatsen när vi flyttade in
 
 
Uteplatsen efter dagens grävande
 
Gräslök, Mynta och Lavendel
 
Klätter-/buskrosen Maidens Blush, Näva och Klematisen Rouge Cardinal
 

Min tanke är att sätta en spaljé bakom de sistnämnda och förhoppningsvis så vill rosen och klematisen växa tillsammans och den lilla mattnävan lägga sig kring deras fötter. Men jag måste nog ta och trimma ner syrénbusken lite så att solen verkligen når fram med sina välgörande strålar. Fast det får vänta till blommningen på den är över, för nu vill jag njuta av doften!
 
Sedan så petades det också ner ett par plantor i den redan befintliga rabatten, men den är fortfarande långt ifrån klar så dom bilderna håller jag lite på tror jag!
 
Nej. Nu ska jag krypa till kojs och se om jag kan få ett par timmar sömn innan det är dags för mig att göra mitt första solopass på jobbet. NERVÖS!

 
 
 
 
 
 
 
 
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Trädgård | 2012-06-26 @ 21:36:31   

Ogräskamp i vinbärsbuskar

Efter en härlig dagsutflykt med familjen till ett ljuvligt vattendrag kände jag när jag kom hem att jag var lite sugen på att tampas lite mer med bärbuskarna! Så sagt och gjort. Rev loss alla brännässlor och växter som slingrade inne bland buskarna samt alla döda grenar som låg ner på marken, i princip ruttnade och inväxta i gräset. Fick som tur var lite assistans av maken som hjälpte mig att räfsa bort allt skräp medan jag höll undan grenarna.
 
Blev snyggt och bra, dock är mina underarmar fulla av rivsår nu. Men det känns fint ändå :-)
 
Kunde konstatera att det är 5 buskar, antagligen 6 stycken, men två verkar ha växt samman. Och de luktar så härligt att jag nog tror att det är svarta vinbär. För är det inte dom bladen som luktar mer, än de röda ? Jo men det återstår väl att se. Om dom nu känner för att leverara några bär efter min bryska behandling. Hoppas hoppas.
 
Dessutom så står det en stor krusbärsbuske planterad mellan vår trädgård och grannens. Får väl se om dom är intresserade av den elller om jag kan kasta mig över den också. Passade iallafall på att rensa bort lite döda grenar på den också. Så den ser lite piggare och finare ut. Synd bara på dom sjukt tråkigt risiga ölandstokarna som också gränsar av mellan oss. Men men, en kamp i taget kanske.
 
Har mätt ut alla avstånd kring buskarna så imorgon blir det nog att fara in till någon bygghandel och se om vi kan få ihop något nytt stöd till dom. Vore nog bra. Och snyggt. Och praktiskt.
 
Sedan så har jag börjat spåna lite på andra saker som jag vill ha gjort i trädgården. Då dock mest på framsidan. För en sådan har vi ju också. Lite lavendel kanske. Ja ja. Plantskolan var dessvärre stängd imorgon. Och lika bra är kanske det. Visserligen vill jag ju mest bara få lite inspiration och idéer. Men det får helt enkelt vänta. En dag eller två iallafall :-)
 
 
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Trädgård | 2012-06-23 @ 20:58:18   

Midsommar i Jämtland

Nu har vi varit jämtlänningar i en vecka men jag har varit tok för trött för att orka göra några inlägg på bloggen. Nya jobbet har sugit musten ur mig! Men på ett bra och roligt sätt. Det är mycket att tänka på och lära sig och jag är redan nu sjukt nervös för när det är dags för mig att gå ensam. Men det ska väl gå det också.

Hur som så känner jag att det är dags att kasta ut lite bilder, efter lite önskningar, och då det är midsommar idag och vi just för tillfället har tagit oss en liten lugn stund tänkte jag passa på.

Here we go!


Börjar med det nyaste: Midsommar på Jamtli




Tätt följt av en mysig promenad ner till småbåtshamnen i Brunflo






Och slutligen en tjusig bild på vårt nya boende samt bärbuskarna på baksidan som vi fick hugga fram ur knähögt gräs och hundkex.

 

 

 

Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Livet | 2012-06-22 @ 17:09:51