Första brödbaket i Jämtland!

I tisdags kände jag att det var dags att plocka på mig mitt fina förkläde och mjöla ner bakbordet lite. Drog ihop ett par solrosbröd och några havretekakor. Mest så handlade det ju också om att "lära känna" denna ugn, med värme, avstånd och att inte glömma bort brödet när det väl står i ugnen! Hehe
 
Jag verkar ju ha en stor tendens att släppa taget om bakningen så fort jag stängt ugnsluckan om det. Ooops! Så också denna gång.... så första plåten solrosbröd och sedan första plåten tekakor blev lite mörkare än önskat, men goda ändå!
 
Blev otroligt sugen på skorpor, måste leta reda på något gott recept. Kardemumma är ju goding, men såg också något om salviaskorpor. Lät läckert.
 
Hur som. För ögonblicket är det faktiskt glutenfritt som dominerar i ugnen. Ett litet eget hopkokat matbröd. (Om jag kommer ihåg att plocka ut dom ur ugnen!)
 
Solrosbröd
 
 
Havretekakor
 
 
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Bakning | 2012-10-18 @ 16:35:29   

Stora spenderar helgen

Då rapporterna i slutet av förre veckan började komma med att snön och kyla var på intåg passade vi i familjen på att tillbringa vår helg tillsammans på stan, sökandes efter jackor och skor. Ganska så snart hade vi lyckats få tag på nya tjocka fina vinterjackor till både ungdomarna och maken, men jag med mina långa gorilla-armar stod ännu utan. Likt de föregående vintrarna.
 
För hela sju (!) år sedan fick jag en fin röd fjällräven av min pappa, en kortare unisexmodell med tillräckligt lång ärm. Den var kanon, abolut. Men då jag led stor brist på övriga jackor så slutade det ju med att jag gick i den hela tiden. Vilket såklart har lett till att den nu har gjort sitt.
 
Men varje vinter så har jag gått och provat och provat och provat men inget har varit bra. Damjackorna är för korta i ärmen, och jag menar verkligen löjligt korta i ärmen, och herrmodellerna sitter lika smickrande som potatissäckar! Detta har såklart lett till att jag hatar att prova jackor. Om det finns något klädesplagg som kan få mig att känna mig riktigt stor och obekväm så är det jackor!!
 
Dettas elände elände gjorde att jag och maken, efter tjat från maken fick spendera också söndagen i stan sökandes efter någon jacka! Vet inte alls hur många jag provade, men räkna själva, alla damjackor på Stadium, Intersport, Team Sportia, Sportringen, HM, Cubus, Kappahl, JC, Lindex osv osv. Men tro på sjutton om inte i den sista butiken jag var in i på en av galleriorna äntligen hade vad jag sökte!! En svart snygg parkas modell med tillräckligt lång ärm!!!! I LOVE IT
 
 
 
Så lycklig som jag var då passade jag på att verkligen festa till det med två par nya skor också! Ett par lite mer snyggboots och ett par lite mer praktiska kängstuk. Bruna såklart, helt inne på mörkbruna dojjor. Rätt bruna ska väl kanske tilläggas!
 
 
 
 
Och tur var väl detta för idag kom förtsa snön! :-)
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Livet | 2012-10-16 @ 08:52:00