Trädgårdstankar

Det börjar ju lite smått bli dags att planera inför sommarens projekt och visst har jag redan lite idéer. T.ex så ska vi ordan en grind till vår entré så att doggen kan vara med oss ute på framsidan utan att smita iväg. Stora frågetecknet är egentligen bara att det är asfalterat och vi har ju ingen möjlighet att borra i den för att gjuta fast något som kan hålla i själva stolpen. Tänkte att jag skulle gå runt och se lite hur våra grannar har löst problemet.
 

 
det finns många fina varianter
 
 
Sedan så vill jag också få upp ett litet staket på baksidan. Lite av samma anledning, med hunden, men också för att rama in vår tomt lite. Få lite mer trädgårdskänsla då vår alatan annars bara leder vidare ut mot allmänningen och jag vill ha lite mer känsla av "vårt"! Ett vitt lite lägre staket borde passa in mot våra vita knutar, och dessutom så hoppas jag iochmed det kunna riva upp två fula ölandstokar som ser för jäkla trista ut. Får väl spana lite hos byggvaruhusen och se vilka modeller som erbjuds.
 
 
 
 
Men dagens roligaste upptäckt var ändå att se rabarberknoppar titta fram. Det betyder alltså dels att plantan jag petade ner sent i höstas har överlevt och nu ger mig en hopp om sol och sommar och ljuvlig rabarberpaj!!
 
 
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Trädgård | 2013-04-30 @ 12:42:06   

Hurra hurra hurra

Idag är ingen vanlig dag för idag är det Mariannes födelsedag!
 
 
Stort grattis till dig
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Livet | 2013-04-24 @ 19:12:59   

Bonusgrabben blir 15

Igår var det dags för Elias här hemma att fylla hela 15 år. Nu är det verkligen stora ungdomar vi har. Konstigt det där, eftersom jag inte har blivit något äldre :P Men vi firade grabben med frukost på sängen, som sig bör. Och då vi alla i familjen var lediga och solen sken passade vi på att promenera ner på Storsjön som ännu har tjock-tjock is på sig och satte oss och ordnade med årets första grill. Varm choklad, som Zorro bara välte omkull en kopp av, äggmacka och lite fikabröd.
 
 
Grattis Elias 15 år!


Blickar bak mot Brunflo
 
Mina tappra sojakorvar fick bränna in engångsgrillen
 
Gubben och jag i solen
 
 
 
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Livet | 2013-04-01 @ 20:24:42