Cazzies klasskassa

Igår var det mycket som stod på dagordningen, men för att välja en sak så var bakning en rolig del. Cazzies klass ska sälja bröd på julmarknaden i helgen och alla familjer skulle stå för fem påsar bakat var. Så vi körde på det som vi gjorde i Ljungsbro. För att lyfta fram det faktum att Cazzie har celiaki så brukar vi alltid baka med lite glutenfritt bröd. Och hittills har det alltid sålt. Så det återstår att se om det finns några glutenintoleranta här också.
 
Dessutom hade jag läst i ett recept om lakritsknäck som gubben passade på att testa och skicka med en påse av. Maken säger alltid att jag inte ska lägga ner för mycket energi på detta, men jag tycker det är så roligt och jag skulle skämmas ögonen ur mig att skicka med henne något fult och halvtrist.
 
 
 
Maken och bonusdotter kladdar med knäcken :)
 
 
Gissa vilka knäck jag valde till försäljningen!
 
 

Knäcken stelnade fort men jag tycker dem kämpade på väl ändå. Och reslutatet blev gott!!
 
Slängde också ihop ett par adventsbröd som jag tyckte passade fint till ändamålet. Så ikväll ska det överlämnas till klassföräldrarna och så får vi hoppas att klassen får ihop lite cash.
 
 
 
Resultatet
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Bakning | 2012-11-30 @ 13:07:35   

En tur i skogen

Idag när både maken och jag för en gångs skull var lediga tillsammans passade vi på att ge oss ut på en härlig skogspromenad med doggen. Jag var dessutom på jakt efter lite granris att skydda mina rosor med och kanske något enris att stoppa i krukan som dekoration. Zorro var helt överlycklig att få springa omkring och han for högt som lågt! Till husses och mattes förtjusning och förskräckelse!
 
Men vi kunde också passa på med lite inkallsövningar och uppenbarligen är godis det bästa i världen! Men inte fint och nyttigt godis då. För när vi var på senaste hundkurskvällen köpte vi på oss en påse med torkad vom, som klassas som delikatess och super nyttigt och något dom flesta hundar gillar. Eller hur!! Inte vår hund. Blä säger han och spottar ut. Han vill ha onyttigt skräp godis. Mums mums. Ungefär som jag kan få enorma begär efter kemsikt-syntetiskt-gelatin-godis men aldrig fin mörk choklad.
 
 
 
En annan glad nyhet är ju att jag fick alla rätt på mitt första prov i Etik och C på min första inlämningsuppgift. Inte så illa med tanke på att jag inte alls förstod instruktionerna och när jag mailade min weblärare om det så blev jag ju tyvärr inte så mycket klokare då hon bara hänvisade mig till målkriterierna. Därför valde jag att inte ge mig på det som efterfrågades till de högsta betygen. Men ett C är ju helt ok. Dessutom skrev läraren att det var ett mycket starkt C och en jättebra första uppsats. Så jag får vara nöjd med det.
 
Idag spenderade jag ju dessutom hela förmiddagen åt att plugga inför det nya provet. Planen är att jag ska göra det provet imorgon när jag kommer hem från jobbet. Och sedan har jag veckan på mig att göra skrivuppgiften som ska vara klar på fredag. Känns som ett bra upplägg.
 
Och i skrivande stund sitter jag och är jättesugen på att sticka eller virka lite, men vi har så sjukt dålig belysning i vardagsrummet till det. Jag skulle vilja ha en snygg, (gärna lite retro 50-tal med flera armar) lampa som kan stå vid soffan. Blir väl att jaga på någon loppis till det i så fall.
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Livet | 2012-11-24 @ 16:08:04   

Första kursen

Så igår började den första av två kurser som jag sökt till som ingår i omvårdnadsprogrammet. Etik och människans livsvillkor. Jag har lästigenom och tagit anteckningar från dom första två kapitlen. Och det tredje kör jag på imorgon efter jobbet. Ett prov och en uppgift ska vara inlämnade innan onsdag nästa vecka. Det borde nog gå bra. Gäller bara att jag inte fallar för att skjuta upp sakerna jag måste göra.
 
Egentligen så funderar jag också på hur jag ska göra med bloggen. Tror inte riktigt att jag trivs med dess utformning. Jag skriver bara om guld och gröna skogar eller? Men jag vet samtidigt inte om jag vågar skriva om något mer än så. Kanske är det också därför som mina inlägg blir så sällan. Det är svårt att hitta guldet liksom.
 
 
 
 
 
 
 
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Livet | 2012-11-14 @ 13:28:27