Judas Priest !

Tisdagen 24 april var det äntligen dags för mig och min man att för första gången gå på en Judas konsert! Dessa gamla rävar som jag har spelat sönder i mina högtalare sedan, jag vet inte när, alltid känns det som. Och nu var stunden inne för att få se dom uppträda live!

Hammarfall agerade förband och dom köttade verkligen på! Sedan att jag inte lyssnat så mycket på dom, hindrade mig inte från att dras med i deras gung!

Hammerfall

 

Men så efter 45 minuter förband och ca 15 minuter roddning så klev dom ut på scenen! OMG! Och gammal som jag börjar bli slog "pollenallergin" till och några tårar trillade ner, för det kändes så overkligt att vi faktiskt stod där! Första låtarna kändes kanske lite stela, kanske var dom lite besvikna på att det inte var så mycket folk, arenan var ju långt ifrån full, men vi som var där gav järnet! Så efter en liten stund så kändes det som att det lossnade lite för dom och dom gasade på!

Stämningen var fantastisk och dom spelade igenom 40 år med ljuvlig musikhistoria! När det var dags för: breaking the WHAT?! Blev det körsång från publiken och Rob tog inte själv en ton! Lite häftigt sådär :-)

 

 

Judas Priest

 

Vet inte hur många plektrum gitarristen kastade ut till publiken, dock inte till mig :-(. Men jag hade ju medvetet valt en plats lite längre bak just för att jag inte ville trängas. Och det var helt rätt. Då kunde jag ju bara leva mig in i musiken! Awesome!!

Tjugo minuter i midnatt var konserten slut, efter typ tre oncalls! Sista klev Rob ut insvept i en Sverige flagga som han sedan hängde över motorcykeln som han kört upp nummret innan!

Men ajajaj vad trött i fötterna jag var! Shit! Detta fast jag hade bra gympaskor på mig, så det var gudomligt skönt att sätta ner sig i bilen! Och den natten sov jag nog bäst på länge! Minnet består, förutom av lite bilder också av en Epitaph tour t-shirt!

 

 

Rob Halford

Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Livet | 2012-04-27 @ 14:03:53   

Födelsedagstårta

Nu har jag bakat min första beställningsårta! Tidigare i mars när min svärfar fyllde år överraskade jag honom med en födelsedagstårta som uppskattades stort. Så stort att min mans mormor bad mig att göra en likadan till hennes kalas hon ska ha för sina vänner imorgon. Hon fyller 73 idag, grattis grattis! Så sagt och gjort började jag förberedelserna i helgen. Bakade tårtbottnarna, gjorde dekorationerna, fyllning och så satte jag ihop allt igår och lämnade över till henne. Jag var såklart nervös över vad hon skulle tycka, men hon blev jättenöjd så det var ju kul!

Nu får vi bara hoppas att hon också tycker att den smakar lika bra som den ser ut!


Chokladtårta med björnbär och lemon curd fyllning

 

Jag har köpt en white pearl dust burk som jag penslade lite över blommorna för fina glittriga highlights. (Syns kanske inte så mycket på bilderna) Blev supernöjd med den, men blev så tokig i den att jag nästan blev lite orolig att det skulle bli för mycket. Men när allt var utplacerat tycker jag nog att det blev rätt bra. Mannens mormor tyckte att det såg ut som en vårbukett. Och körsångare som hon är tyckte jag att en G-klav passade fint, speciellt eftersom hela hennes kör ska komma på kalaset.

 

 

 

Dessutom fick jag användning för mitt stora pyntpaket jag fått hem från min e-bay beställning. Så det var också jättekul att kunna göra lite olika sorters blommor och fina gröna blad, istället för mina "egen designade" spektakel. Nästa beställning, men den ska göras från en svensk hemsida, får bli lite mer färger tror jag.

Så nu är ju frågan vad som ska bli nästa tårt- eller cupcake projekt.

Lämna en kommentar ?  
2 KOMMENTARER | Bakning | 2012-04-24 @ 12:32:29   

Sött och gott i stugan

Gårdagen inbjöd till lite härlig bakning. Både kaka och bröd blev gjort. Jag har ju ett par gånger nu bakat solrosfröbröd och kände att jag ville testa på något nytt. Så det fick bli ett lingonbröd med bikarbonat. Älskar att det går så snabbt och smidigt och att slippa själva jäsningsprocessen och all knådning! Wünderbart!! Dock har jag för mig att jag någonstans läst att det inte är så nyttigt för kroppen med bikarbonatsbröd, att man inte får äta det för ofta/ för mycket. Får nog ta och nysta lite mer i det och återkomma med lite fakta.

Lingonbrödet blev iallafall jättefint och saftigt och härligt, men jag kunde ju inte helt överge mina älskade solrosfrön så det blev lite sånt i också. Mums!

Lingonbröd med bikarbonat

 

Men eftersom vi var bjudna hem till ett par vänner idag på fika så kände jag att det skulle bli gott med lite morotskaka också. Så den skjutsade jag in i ugnen igår, men gjorde glasyren idag. Hade hittat så fina bilder på det underbara internetet med spritsad glasyr, istället för bara utsmetat. Så sagt och gjort! Såg till så att glasyren blev lite extra stadig och sen var det bara att tuta och köra! Kul, inte allt för svårt och ett hyfsat resultat för att vara första försöket tycker jag nog allt.

Uppskattad blev den i alla fall. Och det är väl egentligen poängen.

 

 

Morotskaka med valnötter

Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Bakning | 2012-04-21 @ 20:16:21   

En doft av förr

Ett par kvällar i rad har jag fått vandra tillbaka till år 1939 genom min mormor Gunborgs dagbok. Det är helt fantastiskt att kunna få en liten inblick i hennes liv, då hon lämnade jordelivet redan 1996 och jag inte var gammal nog att hinna fråga henne själv. Så hennes dagbok får bli det näst bästa.


 

Först tog jag ett stor andetag med tanke på handstilen, men det är förvånandsvärt lättläst.

 

Vår

O, älskade ljuva vår,

vad Du är välkommen i år.

När isarna lossa sina band,

vi tåga ut hand i hand

och njuta av solsken och sång.

 

Det knoppas allt mer och mer,

snart i backen blåsippan står och ler.

Vad vi känna oss lyckliga, vi unga.

Ty det är vår, det är vår!

även detta "kalla" år.

 

Ser Du hur björkarna kläda sig gröna,

hur allt i naturen sig nu skall försköna.

Det splitter och sjuder i var gren,

det sjunger om sommar och solsken.

 

Gunborg 1/4 1940

 

 

Lämna en kommentar ?  
3 KOMMENTARER | Livet | 2012-04-19 @ 18:58:03   

Ny header

Nu har jag suttit bra länge här vid datorn och letat fram och tillbaka, lekt i photoshop och sökt på nätet. Efter lite möda har jag slutligen lyckats fixa en egen header, MEN den vill inte visas. Eller? När jag förhandsgranskar min stilmall så är den där, likaså när jag söker på koden jag lagt in, men när jag går i på bloggen så ligger den gamla bilden kvar! Why?

Känner att detta ger mig lite huvudbry och ja, jag har f5:at och allt sånt crap. Men jag får väl kasta in handduken för nu och ge mig på det lite senare kanske, eller om det (som jag hoppas) löser sig själv under tiden. För nu ropar hunden och hemmet på min uppmärksamhet.
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Livet | 2012-04-19 @ 17:08:05   

Promenera mera!

Då var det då också dags för lilla jag att trilla in på bloggspåret! Efter ett tag med lite påtryckningar hemmifrån (ingen nämnd, ingen glömd) kände jag att det kanske passade rätt bra i tiden att dra igång. Prova kan man ju alltid!

Men oj vilken djungel det är i bloggträsket, med stilmallar, html koder och bloggadresser! Men det finns säkert en liten charm i det också, när man blir lite mer varm i kläderna. Och att bli lite mer vän med photoshop, vilket jag har skjutit upp ganska länge nu.

Men så detta är iallafall mitt första riktiga inlägg och så passar jag på att bjuda på lite härliga bilder från långpromenaden jag och Zorro tog förut idag.

 

 

Så stilig blev han i sin nya Halti sele

Undra varför du kan vara lite tråkig i magen ibland?!

Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Livet | 2012-04-18 @ 17:34:13