Run like a hurricane

Idag slog jag till! Nu jävlar! Efter att ha gått och velat mellan olika sportaffärer och tittat på lite nya löparskor tog jag mod till mig och klev in på Löpkliniken. (kanske var jag lite modigare än vanligt eftersom maken var med) Där inne visade det sig vara utförsäljning på skor, då dom väntade in vårens leverans nästa vecka och skulle rensa lagret. Men dom hade ändå flertal skor som jag fick prova och med bra hjälp och kunnig personal slutade jag som lycklig ägare till ett par Saucony Hurricane! (för halva priset!)
 
Nu jäklar ska jag flyga fram på löpbandet! Eller? Det är iallafall drömmen. Att rusa fram med lätta steg! Och när snön säger bye bye för säsongen bär det av utomhus. Snabbt och friskt!
 
Men jag vet att jag har många tunga steg framför mig innan det blir verklighet, men drömma ska man ju. Och nu, för första gången har jag ju faktiskt ett par kick ass skor. Så nu funkar ju inte den ursäkten längre :P Så nu är det bara röklungan som måste få sig en kick. Cigg och löpning går ju kanske inte riktigt hand i hand har jag hört. Så vi får väl se hur jag ska göra. Men imorgon väntar första passet på löpbandet med mina nya fina skor! Längtar!
 
 
 
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Träning | 2014-02-25 @ 20:24:24   

Årets första tårta

Det var mycket nytt som skulle provas inför årets premiärtårta. Nya smaker, ny fondant och ny blomtillverkning. Jag har ju använt köpt sugerpaste till att täcka tårtor med förut, men så läste jag om marshmallowfondant som skulle vara ganska simpel att tillverka själv. Så det var jag ju tvungen att prova. Simpelt, nja. Kände mig nöjd ända till stunden jag skulle kavla ut den. Hade blivit mycket sockerkristaller i den som orsakade "prickar" och rev sönder mitt fina täcke :( Men smaken var god iallafall. Så jag får nog ge det en chans till tror jag.
 
Och dessa förbannade rosjävlar jag fått för mig att jag ska lära mig.... Jag testade och testade och testade, inte blev det ju bättre då jag hade grepp som en lam apa och tappade rosen i bordet hela tiden. Suck vad mycket jag måste öva på det. Hade väl någon lite vag förhoppning om att jag skulle vara ett underbarn i dekorationsverkstaden och lyckas perfekt direkt! Så var det inte, raka motsatsen faktiskt. Men det lär väl gå, någon gång.
 
Och ytterliggare en miss på tårtbaket var själva bottnen. Smeten kändes jättefin och den gräddades också jättefint. Men ute i den verkliga världen beslöt sig skiten för att falla ihop i mitten vilket orsakade problem när jag skulle dela upp den. Översta skivan blev som ett bildäck, med ett stort på hål i! Haha. Men vafan tänkte jag, det ska ju ändå bli bajs!
 
Det största plusset tror jag var att fyllningarna blev bra, bättre än bra faktiskt, jättebra. Goda som tusan! Weeeee!
 
Ska väl visa eländet också. (Men Thomas arbetskamrater tyckte iallafall den mycket god!)
 
 
Blåbärsmousse och vit ganache tårta
 
 
 Bildäckslagret :)
 
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Bakning | 2014-02-21 @ 17:40:33   

TillBak(a) till livet

Har suttit och tittat på mina favorit bak-bloggar ett par dagar nu och kände hur suget att försöka själv igen kom! Så i skrivande stund står en tårtbotten i ugnen och fyllningen i kylen! Dessutom har jag för första gången testat att göra egen mff, marshmallowfondant. Ska fungera som ett alternativ till ex. sugerpaste att täcka tårtor med. Det var roligt men dock så kladdigt! Smält marshmallow mixad med florsocker. Det stod i receptet att man skulle olja händerna innan, det steget missade jag. Och OJ, det kändes som cement runt fingrarna. Som tur är använde jag engångshandskar så det var bara att kasta av sig och försöka igen. Denna gång med olja på och då gick det kanon! Så nu ligger den och väntar på att sättas på prov. Men det blir först imorgon. Den ska vila och "sätta sig" lite först. Men det ska bli spännande.
 
Men jag har ju också lite sugerpaste i skafferiet så den ska fram under kvällen och så ska jag sitta och leka lite med dekorationer tror jag. Sugen på lite blommor! Köpte mig en lila pastafärg idag, så det blir väl färgtemat ;) Sakta men säkert ökar jag min färgpalett, uppe i tre hittills :) Haha. Gjorde mig ju av med alla i flytten och det har inte blivit att jag skaffat några nya. Men men.
 
Bakning gör mig glad. Alltså borde jag bara mer! Jag ska baka mig stark!!
 
 
 
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Bakning | 2014-02-19 @ 16:51:14