Långledigt

Bara njuter av tanken på att jag bara har två jobbpass kvar och sedan ska jag vara ledig ända till nästa helg. Gött! Och dessutom är dessa två pass introdagar på ett äldreboende precis där jag bor! Kul men nervöst. Hoppas att det ska flyta på så att jag kan stå som timvikarie hos dom. Skönt att slippa pendla så långt.
 
Nej. Nu ska jag nog frossa i lite micropopcorn och slöglo på nått på teven. Jobbar ju kväll imorgon och karl är borta på jobb inatt. Så då får vovven ligga på soffan och hålla matte varm. Gos gos
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Livet | 2013-01-28 @ 21:24:04   

Slappar helg

Tidigare i veckan hände det en hel del lite olika roliga saker. Jag var på intervju på ett boende ett stenkast hemifrån, för att kanske få ingå i deras vikariepool. Så det är bara att hålla tummarna. Chefen skulle bara prata med min referens från nuvarande jobb och sedan var det isåfall aktuellt med att gå intro :) Kul kul. Dessutom ringde dom från hemtjänsten i samma ort och sa att jag skulle få boka ett möte för att kanske få ingå i deras också!! Dubbel kul :)

Dessutom är jag klar med kurs nummer 2: Hälsopedagogik. Och jag fick ett B i slutbetyg!! Känns awesome! Nu är det bara lite frågetecken kring upplägget på nästa kurs, som är medicin 1. För det står att det ska ingå arbetsplatslärande i kursen, dvs praktik. Men hur, när, var? Jag måste ringa till lärcentrum på måndag och reda ut lite tror jag. Dessutom har jag också sökt naturkunskap 2, en behörighet jag behöver för att kunna söka till sjuksköterskeprogrammet. Det stod på Hermods att man kunde läsa fler kurser samtididgt. Så jag får väl stå på mig lite. För jag har ju liksom inte bestämt mig ännu.

Dessutom är det lite andra bollar som ligger i luften och jag känner väl att mina val kommer bero lite på hur det faller samman. Men det känns lika bra att förbereda sig.

Också så pratar arbetsledaren på nuvarnade jobbet att jag ska få en anställning på 3 månader och egen insyn i hur schemat läggs. Och det är ju jättebra. Men jag får väl se imorgon vad han har att komma med. Hur kontraktet ser ut. För jag frågade vad det innebar med procent, men det visste han inte. Så jaja. Jag får väl ta det med ro.

Nu står Zorro och hänger på mig, pockar på uppmärksamhet och vill ut i snön och skoja. Jag ska också snöra på mig joggingskorna och dra en kort runda tänkte jag. Nu när minusgraderna inte är så förbaskat låga som de var förut i veckan.
 
Bjuder på lite härliga bilder från en långpromenad tidigare i veckan.
 
 
Såhär rufsig så Zorro ut innan jag gick lös med trimmern
 
 
 
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Livet | 2013-01-20 @ 13:51:45   

Plugga? Jobba?

Igårkväll låg jag och funderade över hur jag egentligen ska göra med allt detta pluggande. Det tar ju sån jäkla tid att bli klar, och blir lönen så mycket bättre? Jo, visserligen. Lättare att få jobb? Det återstår att få reda på. Och jag är för jäkla trött på att gå på dessa trista rader. Det fungerar inte ekonomiskt att pendla så långt för korta pass. Jag har sagt att om de vill ha kvar mig så måste jag få börja gå dubbelpass och färre antal dagar. Så att jobbet ger någon vinst och inte bara högre bensinräkning liksom. Men det är ju svårt för en timvikarie att komma med önskemål. Man är ju som i botten av näringskedjan. Dessutom känns det svårt också för många av de andra vikarierna är så unga och bor hemma fortfarande. Det är liksom inte samma sak. Jag har man och barn att försörja, och det känns som att jag aldrig är hemma. Som att barnen får fostra sig själva och stackars hund som jag aldrig får ordentlig tid att gosa med.
 
Maken och jag går omlott och har vi äntligen någon ledig dag tillsammans då är vi så jävla trötta bägge två att vi i princip bara sover bort den, och sedan dröjer det två veckor till nästa gång.... Som idag tillexempel. Jag jobbade kväll igår och var därför mycket trött i morse och sov lite längre. Detta gav mig och mannen ett par timmar tillsammans innan han skulle iväg till sitt kvällspass. Jag är ledig och sitter hemma och borde egentligen plugga. När han kommer hem ikväll är det dags att sova (om jag inte redan gör det) för jag börjar kl 7 imorgonbitti. Och så rullar det på. Ska det vara såhär?
 
En stor del av mig börjar faktiskt längta tillbaka till städjobbet. Inte p.g.a. jobbet, utan p.g.a. arbetstiderna. Då var det 6-14 måndag till fredag. Inget tjafs.
 
Jag har blivit tilldelad en ny rad, med 6 helger av 6!! Flera pass varannandag och kvällspass följt av dagturer. Varför ska jag egentligen ens åka hem då liksom? Sluta jobba kl 22, hemma vid tjugo i elva och sedan upp kl 5 för att börja jobba kl 7 igen.
 
Men jag sa att jag måste kolla med min mans schema och så får jag helt enkelt ta bort de pass som inte funkar. Känns som det kan bli en del. För jag måste börja prioritera mig igen. Min själ. Och jobbet får väl helt enkelt take it or leave it.
 
Jag känner mig för gammal för att leva på rester. Och dessutom så såddes ett frö i mig att börja plugga istället. Och jag menar verkligen plugga. CSN lån och universitetsstudier-plugga. Sjuksköterska?? Tre år och sedan någon specialinriktning kanske? Kan man välja utbildning efter vilken lön man får? Vilket yrke ger i så fall en lön på runt 30 papp? Det är jobbet för mig! :)
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Livet | 2013-01-11 @ 15:49:02   

Blogga från mobilen

Måste se hur detta blir...


Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | | 2013-01-08 @ 23:43:04   

Yoga

Det var ju ett tag sedan jag tränade riktigt ordentligt. Så därför har jag lovet mig själv att börja ett nytt träningssår nu och då är det bäst att börja om från start och inte tänka på alla steg bakåt jag har tagit sedan jag slutade. Så med Yogan har jag t.ex dammat av Blossoms FitenssYoga DVD som jag har, för den är så enkel och basic att det är en bra grund att lägga. Även om hon visst kan vara lite väl långsam i sina övningar så är det ju bara ett litet tag nu, tills jag byggt upp lite coremuskler och stretchat ut den värsta stelheten.
 
Sedan ska jag plocka fram min ashtangaYoga och efter det är det kanske dags att inhandla någon ny skiva med lite nya övningar. Även om ashtangan är jobbig nog. Men jag vet att det finns en fortsättningsskiva, med samma instruktör. Kanske får bli den då.
 
Men ett steg i taget.
 
 
 
 
 
Dessutom passade jag på att göra mitt första joggingpass på evigheter också. Tänkte också där gå tillbaka till gamla vanor och köra efter ett schema från iForm tidningen, så då blev det också back to basic och 10 minuter jogg i snön! Med broddar på skorna gick det riktigt bra. Och skönt att det bara var någon minusgrad. Jag har ju nämligen sagt upp mitt gymkort då jag insåg att det mest bara gjorde mig stressad att inse att jag inte hade tiden och orken att lägga på gymmet för att få det att bli lönsamt. Dessutom orkade jag inte pendla ännu mer än det jag faktiskt redan gör till jobbet hela tiden. Så jag får väl se hur kul det känns at dra på sig joggingkläderna när graderna kryper nedåt. Som tur är dröjer det ju ett antal veckor till turerna ska bli längre än 10 minuter.
 
Hur som har jag varit jäkligt duktig idag!! Känns skönt.
 
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Träning | 2013-01-08 @ 17:22:37   

Nytt år ny start?

 
Önskar jag hade något fint och storslaget att skriva. Någon fin resumé av 2012, men det har jag inte. Det enda jag önskar och hoppas är att det som är fint och bra i mitt liv ska fortsätta så och att det stökiga håller sig borta. Jag fick lära mig dom dyraste läxorna i livet förra året tror jag. Men nu vet jag var jag har mitt stöd och vilka som kan ta hand om mitt hjärta, och det känns fint. Kärlek till er <3
 
 
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Livet | 2013-01-02 @ 20:23:49